воскресенье, 6 сентября 2009 г.

Проблема, на яку спрямовано проект

Термін "превентивний" з"явився в освітньому просторі України в 1994 році, бо саме у цей час за підтримки ЮНЕСКО в Україні було проведено семінари-тренінги з проблем профілактики вживання куріння, алкоголю, інших наркотиків, ВІЛ/СНІДУ.
Проблема превентивності актуальна у всьому світі. В рамках ЮНЕСКО це одна з найпріоритетніших проблем світової науки в системі психолого-педагогічних, медичних, правових, соціологічних досліджень.Особливої гостроти проблема превентивності набуває в Україні, оскільки наявна тенденція зростання різних деструктивних явищ у молодіжному середовищі, загострення усіх трьох груп факторів (соціально-економічних, психолого-педагогічних та медико-біологічних), що викликають негативні прояви у поведінці неповнолітніх. Превентивний підхід неминуче розвивається в єдиній моделі захисту прав дитини на здоров"я,соціальний розвиток відповідно до Декларації прав дитини тощо.
Превентивне виховання охоплює комплекс важливих проблем сучасної педагогіки - профілактику правопорушень серед неповнолітніх, куріння, вживання алкогольних напоїв та інших наркотичних речовин, утвердження здорового способу життя, соціально-правовий захист дітей та молоді та ін.
(за матеріалами навчального посібника "Превентивна педагогіка" В.Оржеховська, О.Пилипенко)

Комментариев нет:

Отправить комментарий